انواع الکتروموتور

در مورد الکتروموتور به طور خلاصه اشاره میکنیم که وسیله ای است که انرژی الکتریکی به انرژی مکانکی یا حرکتی تبدیل می نماید اما با توجه به تفاوت منابع تغذیه الکتروموتور ها نیز دارای انواع مختلفی می باشند.

همچنین انواع الکتروموتور با توجه به نوع کارایی و نوع خروجی دارای انواع مختلفی است که در این مطلب سعی در اشاره مختصری به آن ها داریم.

  • الکتروموتور تکفاز

این نوع الکتروموتور پرکاربرد ترین الکتروموتور موجود در بازار است که با توجه به نوع استفاده سطح کاربری گستره در ماشین آلات و سبک صنعتی و کارگاهی و لوزام خانگی مورد استفاده قرار می گیرد.

ولتاژ کاری الکتروموتور تکفاز از ۲۲۰ تا ۲۴۰ ولت تکفاز بوده و در رنج فرکانسی ۵۰ تا ۶۰ هرتز راه اندازی میشوند.

الکتروموتور های تک فاز نیز خود دارای انواعی می باشند که مهمترین دسته بندی آن ها به تک خازن و دو خازن بودن آن ها است.

به طور کلی انواع الکتروموتور تک فاز با توجه به محدودیت جریان دهی اولیه پایین برق تکفاز، برای راه اندازی اولیه نیاز به یک راه انداز یا درایور دارند که برق صنعتی برای راه اندازی الکتروموتور تکفاز از یک خازن استفاده می شود.

این خازن به عنوان یک منبع انرژی در زمان راه اندازی اولیه که فشار شدت جریان بالایی مرد نیاز است موتور را در راه اندازی اولیه کمک می نماید و بعد از راه اندازی از مدار خارج می شود.

  • موتور تک فاز تک خازن

در این نوع از الکتروموتور تکفاز، تنهای یک خازن برای راه اندازی اولیه موتور در ترمینال باکس الکتروموتور قرار دارد و زمانی از این نوع موتور استفاده می شود که گشتاور اولیه بالایی مورد نیاز نباشد.

الکتروموتور الکتروژن تکفاز

به عنوان مثال باری که بر روی یکی از انواع الکتروموتور که باکاربری کولر می باشد صرفا یک وزنده نسبتا سبک است و برای راه اندازی این بار نیازی به گشتاور اولیه بالا نداریم.

اگر موتور تکفاز کولر را نگاهی سطحی بیاندازیم متوجه میشویم که بر روی سطح موتور تکفاز کولر تنهای یک خازن به همین منظور تعبیه شده است.

الکتروموتور ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی و بسیاری دیگر از لوازم خانگی از نوع تکفاز تک خازن می باشند .

  • موتور تکفاز دو خازن

یکی دیگر از انواع الکتروموتور تک فاز نوع دو خازن است که به نسبت سری تک خازن دارای گشتاور بالاتری می باشد.

اما با توجه به اینکه بسیاری از صنایع در کارگاهی های کوچک شهری با ماشین آلات الکتریکی تولید میشوند کاربرد الکتروموتور تکفاز در ماشین آلات صنعتی سبک و نیمه سبک نیز بسیار بالاست.

الکتروموتور تکفاز موتوژن دو خازن

اما این نوع ماشین الات بعضا بار بر روی الکتروموتور در زمان شروع به کار بالاست و تنها خازن قرار گرفته بر روی الکتروموتور توان راه اندازی اولیه موتور بر روی این بار را ندارد.

به همین منظور خازن دومی برای جبران گشتاور اضافی قرار گرفته روی الکتروموتور قرار داده شده که مشکل را برطرف می سازد.

از نوع این الکتروموتورهای دوخازن میتوان استفاده در بالابر، اساسنسورهای خانگی، دستگاه هاس نساجی تکفاز، ماشین آلات تراش سبک و … نام برد.

  • الکتروموتور سه فاز

الکتروموتور سه فاز به دلیل عدم  محدودیت کنتورهای سه فاز که با برق سه فاز ۳۸۰ تا ۴۴۰ ولت راه اندازی می شوند، دارای قدرت، بازدهی و توان بالاتری هستند.

برای راه اندازی این دسته الکتروموتور هیچ محدودیتی در زمان استارت یا راه اندازی اولیه وجود ندارد اما شبکه برق سه فاز که تامین کننده برق راه اندازی الن دسته الکتروموتور است بسیار پر هزینه است.

برق سه فاز در فرایند تولید نیازمند تجهیزات و نیروگاه های خاص بوده و شبکه ای متفاوت از برق تکفاز دارد.

خود الکتروموتورهای سه فاز نیز انواع و اقسامی دارند که بطور تیتر وار سعی در اشاره به آنها داریم چه بسا که در وبسایت توان موتور انواع الکتروموتور تولیدی شرکت ها به تفکیک و مشروح مورد بررسی قرار گرفته و کاربری های هر یک بطور کامل به همراه مشخصات فنی اشاره شده است.

  • الکتروموتور سه فاز معمولی که کاربری همگانی و عام دارد.
  • الکتروموتور سه فاز دریایی که در صنایع کشتی سازی مورد استفاده قرار می گیرد و سطح حفاظتی و مقاومت بالایی در برار نفوذ رطوبت به الکتروموتور دارند.
  • الکتروموتور ضد انفجار که دارای پوسته ای بسیار مقاوم در برابر تهدیدات محیطی هستند و در مصارف بسیار سنگین صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند.

البته تقسیم بندی الکتروموتور را می توان به نوع همزمان یا غیر همزمان، مغناطیس دائم بودن، میزان بازدهی و … نیز انجام داد که ما در این مطلب سعی در معرفی اولیه انواع الکتروموتور داشتیم و در مطابل بعدی هر یک از انواع اشاره شده را به تفصیل مورد بحث و بررسی قرار خواهیم داد.

توان موتور فروشنده انواع الکتروموتور تکفاز و سه فاز صنعتی در برندهای معتبر و اصلی با ارائه خدمات گارانتی و پس از فروش.